Blogista

Britney Spears

Britney Spears

Britney Spears on ollut yksi menestyksekkäimmistä – ja toisinaan kiistanalaisista naismuusikoista populaarimusiikin historiassa. Hänen kuusi ensimmäisestä albumiaan seitsemästä ​​ovat saavuttaneet ykköspaikan Billboard 200 -listalla.

Britney Spears syntyi 2. joulukuuta 1981 McCombissa, Mississippissä. Hän näytteli 11-vuotiaana All-New Mickey Mouse Clubissa, jolloin hänen erittäin menestyksekkään uran pop-laulajana ja esiintyjänä katsotaan alkaneen. Syyskuussa 1998 Spears julkaisi ensimmäisen singlensä “Baby One More Time”. Tarttuva laulu  ja osittain kohauttaneen musiikkivideon ansioista, single pääsi listaykköseksi joka puolella maailmaa tammikuun 1999 lopussa. Baby One More Time -albumi osui Billboardin 200 listan ensimmäiselle sijalle samana vuonna ja myi yli 25 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Vuoden 1999 Billboard Music Awardseissa Spears voitti neljä palkintoa, mukaan lukien vuoden naisartisti ja paras uusi taiteilija. Hänen menestyksensä teki hänestä yhden menestyneimmistä teinitähdistä pop-musiikin aallossa, johon kuuluivat myös Mickey Mouse Clubissa esiintyneet Christina Aguilera ja Jessica Simpson.

Urakiidon jälkeiset myrskyt

Vuonna 2001 Britney teki ensimmäisen siirtymän muuttaakseen viatonta kuvaansa. Yksittäinen “I am a Slave 4 U” kuulosti enemmän kuin Princen kappaleelta kuin hänen omaltaan. Samaan aikaan Spears näytteli roolin elokuvassa Crossroads, josta ei kuitenkaan tullut yhtä menestynyt kuin hänen julkaistut albuminsa. Myöhemmin samana keväänä Spears koki toisen pettymyksen: hän ja Justin Timberlake ilmoittivat eroavansa

Spearsin seuraava albumi, In the Zone, joka sisälsi laulun Madonnasta “Me Against Music” -singlellä, oli uusi menestys. Albumin suosituin single “Toxic” ansaitsi Spearsille ensimmäisen Grammy-palkintonsa parhaasta tanssilaulusta. Tammikuuhun 2004 mennessä Spearsin elämässä alkoi myrskyt. Hän avioitui lapsuuden ystävänsä Jason Alexanderin kanssa Las Vegasissa, mutta liitto kumottiin kaksi päivää myöhemmin. Sitten hän aloitti myrskyisän suhteen Kevin Federlinen kanssa. Spears ja Federline menivät naimisiin 18. syyskuuta 2004 Kalifornian Studio Cityssä.

Comeback ‘Circuksen’ kanssa

Vuoden 2008 lopulla Spears julkaisi albumin, Circus, joka nousi ykkössijalle, kiitos suurelta osin hänen nro 1-singlensä “Womanizer” ansiosta. Spears osoitti voivansa vielä tehdä vuonna 2011 voimakkaan paluun popmusiikin pariin singleillä, kuten “I Wanna Go” ja “Till The World Ends”. Albumi nousi listaykköseksi ja siitä tuli hänen kuudes ensimmäiselle sijalle yltänyt albumi. Kaiken tämän kaupallisen menestyksen lisäksi Spears näytti onnellisemmalta omassa elämässään. Hän ja poikaystävä Jason Trawick alkoivat seurustelemaan joulukuussa 2011, he lopulta erosivat myöhemmin vuoden 2013 alussa. Vuonna 2012 Spears otti uuden haasteen: hän liittyi toisen kauden suosittuun laulukilpailun The X Factor -tuomareiden paneeliin. Häntä kutsuttiin hyvin kriittiseksi ja vaikeasti lähestyttäväksi tuomariksi. Mukana ollut tuomari Simon Cowell kuvasi Spearsin “erittäin arvaamattomaksi” People-lehden mukaan. “Et koskaan tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Hän on ottanut tämän hyvin vakavasti ja hän on yllättävän varma.” Alkuperäisestä innostuksesta huolimatta Spears jätti tuomarin roolin yhden kauden jälkeen.

Vuonna 2015 Spears teki yhteistyötä naisrap-tähti Iggy Azalean kanssa singlelle “Pretty Girls”. He esittivät sen yhdessä Billboard Music Awards -kilpailussa toukokuussa, mutta kappale ylsi suhteellisen vaatimattomalla listasijalle, 29 Yhdysvalloissa. Myöhemmin vuoden aikana Spears ilmoitti työskentelevänsä uuden albumin parissa. Hän julkaisi Gloryn, yhdeksännen studioalbuminsa seuraavana vuonna. Pian sen jälkeen, kun hänen Vegasin asuinpaikkansa tuli päätökseen vuoden 2017 lopussa, pop-tähti ilmoitti aloittavansa kiertueen muutaman kuukauden kuluttua. “Olen niin innoissani ilmoittamaan, että tuomme #PieceOfMe-kiertueen valitsemaan Pohjois-Amerikan, Euroopan ja moniin Yhdistyneen kuningaskunnan kaupunkeihin” hän tweettasi tammikuun 2018 lopussa.  Tammikuussa 2019, pian ennen kuin hänen oli määrä aloittaa toinen asuinkausi Las Vegasissa, Spears ilmoitti ottavansa määrittelemättömän loman työstään tukeakseen sairastunutta isäänsä. Huhtikuussa kävi ilmi, että laulaja oli varannut isälleen “kaiken kattavan wellness-hoitolaitoksen”, jotta hänen isänsä terveydentilaan tulisi muutosta.