Blogista

Beyonce

Beyonce

Kaikkien rakastama Beyonce. Beyonce on yksi tunnetuimmista ja menestyneimmistä naislaulajista koko maailmassa. Hän oli myynyt 2011 vuoteen mennessä yli 75 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti. Oikealta nimeltään Beyonce Giselle Knowles-Carter on Texasista kotoisin oleva kuuluisuus. Hän on syntynyt 4 syyskuuta vuonna 1981. Beyonce tekee pääasiassa R&B ja pop musiikkia. Tämän lisäksi hän näyttelee monissa eri elokuvissa ja on perustanut oman vaatemallistonsa. Musiikkiuransa Beyonce aloitti vuonna 1997, kun hän perusti Destiny’s Child nimisen trion. Trion kuului Beyoncen lisäksi Kelly Rowland ja Michelle Williams. Tällä hetkellä Beyonce on yksi maailman parhaiten menestyneimmistä laulajista ja lauluntekijöistä, joka on voittanut soolourallaan monta eri meriittiä ja jokaisen kansan suosion.Beyonce on puoliksi afroamerikkalainen ja puoliksi kreoli, joka tarkoittaa afrikkalaista, ranskalaista ja alkuperäisamerikkalaista perimää. Beyonce nimi on taas tullut hänen äitinsä ranskankielisen perheensä kautta. Perheellä on Beyoncen lisäksi nuorempi Solange Knowles niminen tytär. Myös Beyoncen pikkusisko tekee musiikkia. Beyonce on naimisissa laulaja Jay-Z:n kanssa. Jay-Z tekee pääasiassa hip hoppia. Pari on tunnettu heidän lukuisista hyväntekeväisyysprojekteista, joita pari on rahoittanut suuresti. He esimerkiksi avustivat hurrikaani Katrinan uhreja ja tekevät työtä tyttölapsien turvallisuuden ja koulutuksen kattamiseksi. Parilla on yhteensä kolme lasta. Vuonna 2012 syntynyt tytär nimeltä Blue Ivy ja vuonna 2017 syntyneet kaksoset Sir ja Rumi.

Uran alku

Beyonce aloitti laulamisen 3-vuotiaana kuorossa ja voitti lapsena monia lastenlaulukilpailuja, joista syntyi innostus musiikkiin ja laulajanuraan. Tällöin hän perusti yhtyeen ystäviensä kanssa. Yhtye oli nimeltään Girl’s Tyme ja muina jäseninä olivat Beyoncen ystävät LaTavia Roberson, Kelly Rowland ja LeToya Luckett. He osallistuivat kyseisellä bändillä Star Haku – nimiseen kykyjenetsintäkilpailuun, jossa he sijoittuivat toiseksi. He esittivät kilpailussa hip hop tyylisen kappaleen, joka antoi heille menestystä. Tämän jälkeen he aloittivat työstämään uraa musiikissa ja saivat managerikseen Beyoncen isän. Lopulta bändi kuitenkin lopetti uransa ja Beyonce perusti uuden kokoonpanon nimeltään Desiny’s Child. Tässä kokoonpanossa oli Beyoncen lisäksi LaTavia Roberson.He aloittivat duon vuonna 1990, johon liittyi myöhemmässä vaiheessa myös Kelly Rowland ja LeToya Luckett. Aluksi yhtye oli monien suurempien nimien lämmittelijä, kunnes he rupesivat saamaan tunnettavuutta. Lopulta he tekivät ensimmäisen singlen, joka pääsi Billboard -listalle. LeToya ja LaTavia kuitenkin jättivät yhtyeen, koska kokivat jäävänsä Beyoncen ja Kellyn varjoon. Vaikeudet liittyivät siihen, että bändin managerina oli Beyoncen isä, joka heidän mukaansa suosi Beyoncea ja Kellyä, joka asui Beyoncen perheen luona. Tytöt väittivät Kellyn ja Beyoncen saavan enemmän palkkaa ja vaativat omaa manageria. Tämä suututti Matthew Knowlesin ja tytöt päätettiin erottaa koko ryhmästä. Lopulta ryhmään liittyi uudet jäsenet, Farrah Franklin ja Michelle Williams. Farrah kuitenkin erosi myös nopeasti, joten ryhmä on loppujen lopuksi tunnettu kokoonpanolla Beyonce, Kelly Rowland ja Michelle Williams. Bändi menestyi vaikeuksista huolimatta ja oli 90 – luvun tunnetuimpia bändejä. He myivät uran aikana jopa 52 miljoonaa levyä.

Lopulta vuonna 2003 Beyonce päätti julkaista ensimmäisen sooloalbuminsa, josta lähti hänen uransa soololaulajana. Beyonce oli jo tällöin tavannut nykyisen aviomiehensä eli Jay-Z:n, jonka kanssa he tekivät albumiin yhteisen rakkauslaulun. Tämä rakkauslaulu nousikin yhdeksi suurimmista hiteistä vuonna 2003, jolloin se oli ennätyksellisesti 8 viikkoa putkeen Billboard – listan ykköshittinä. Koko albumia myytiin pelkästään yhdysvalloissa yli neljä miljoonaa kappaletta ja jopa 8 miljoonaa maailmanlaajuisesti. Viimeisimmän albuminsa Beyonce julkaisi vuonna 2016, jossa hän kertoo tuntemuksistaan Jay-Z:tä kohtaan.