Blogista

Ariana Grande

Ariana Grande

Yhdysvalloissa 26. kesäkuuta vuonna 1993 syntynyt Ariana Grande-Butera tunnetaan julkisuudessa paremmin nimellä Ariana Grande. Ariana Grande on varsinainen monilahjakkuus nuoresta iästään huolimatta, sillä hän on tullut tunnetuksi laulajana, lauluntekijänä sekä näyttelijänä. Granden musiikkiura alkoi todella varhain, nimittäin jo 15 vuotiaana. Vuonna 2011 hän sai levytyssopimuksen Republic Recordsilta ja julkaisi tämän jälkeen ensimmäisen albuminsa: Yours Truly, vuonna 2013. Heti perään vuonna 2014 hän julkaisi toisen albuminsa: My Everything, joka kahmi suosiota ja sijoittui muun muassa ykköseksi Yhdysvalloissa sekä kymmenen myydyimmän joukkoon peräti 24 eri maassa. Vuonna 2015 Grandella oli ensimmäinen maailmankiertue, The Honeymoon Tour, jolla kuultiin pääosin My Everything-albumin kappaleita. Seuraava albumi Grandelta tuli vuonna 2016, jolloin hän julkaisi kolmannen albuminsa: Dangerous Woman. Vuonna 2018 häneltä saatiin neljäs studioalbumi Sweetener ja siitä heti perään vuonna 2019 julkaistiin viides albumi Thank U, Next.

Ariana Grande on myös valittu yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmaksi henkilöksi esimerkiksi yhdysvaltalaisen Time-lehden toimesta, sekä vuonna 2018 Billboard valitsi hänet “vuoden naiseksi”. Vuonna 2019 Grande saavuttikin Instagramin seuratuimman naisen tittelin ja hänellä oli takanaan suuri joukko faneja ja seuraajia. Granden musiikkityyli on pop- ja R&B – tyylistä, joista löytyy lisäksi hieman hip hop musiikin elementtejä. Granden kappaleet ovat monipuolisia ja kappaleissa käsitellään aiheita todella monipuolisesti laidasta laitaan, esillä on ollut muun muassa aiheita rakkaudesta, itsenäisyydestä, sukupuolesta, kärsimyksestä sekä menneisyydestä. Äänialaltaan Grande on neljän oktaavin sopraano, eli monipuolinen ääni sekä todella monipuolinen musiikki ovat varmasti yksi tärkein kulmakivi, jolla on Grande on noussut yhdeksi tunnetuimmaksi tähdeksi.

Grande on maininnut Whitney Houstonin sekä Mariah Careyn suurimmiksi inspiraationsa lähteiksi. Mariah Careyn ääntä onkin useaan otteeseen verrattu Granden ääneen esimerkiksi Truly-lehdessä. Granden itsensä mielestä heidän äänensä eroavat toisistaan todella merkittävästi. Ariana Grande on säästynyt suhteellisen hyvin negatiiviselta julkisuudelta, vaikka onkin ilmaissut rohkeasti mielipiteitään medialle ja häntä on kutsuttu muun muassa feministiseksi sankariksi mielipiteidensä vuoksi. Grande on ollut julkisuudessa todella rehellinen esimerkiksi menneisyydestään sekä terveydentilastaan ja kertonut kärsivänsä posttraumaattisesta stressihäiriöstä Manchester Arenan pommituksen jälkeen, jossa hänellä oli konsertti vuonna 2017. Pommituksessa sai surmansa Granden 25 fania ja loukkaantui yli 100. Hän on myös kertonut tarvinneen nuorempana terapiaa ja puhunut esimerkiksi vanhempiensa erosta avoimesti. Ihmissuhteistaan Grande on kuitenkin ollut suhteellisen vaitinainen ja todennut haastatteluissa, että hänellä on enemmän sanottavaa muista asioista sekä urastaan, kuin romanttisista ihmissuhteistaan.

Ura näyttelijänä

Ura näyttelijänä
Ura näyttelijänä

Ariana Grande aloitti näyttelijänuransa Broadwaylla ja tuli tunnetuksi nuorten sarjassa nimeltä Victorious, jossa hän esitti hahmoa nimeltä Catarina Valentine, joka oli yksi sarjan kahdeksasta päähenkilöstä. Catarina Valentinen hahmo sarjassa oli iloinen, harvoin suuttuva ja hieman rämäpäinen. Grande esiintyi myös Victoriousin spin-off sarjassa Sam & Cat, jossa hän esitti samaa henkilöä. Grandella on kokemusta myös teattereista, sekä hän on antanut äänensä useille animaatioille kuten esimerkiksi tunnetulle Family Guy – sarjalle sekä lasten Winx-klubi- sarjalle, jossa hänen äänensä kuultiin 2011-2013 vuosina hahmolla nimeltä Prinsessa Diaspro.

Grammy-palkinto vuonna 2019

Vuonna 2019 Ariana Grande asteli Grammy-gaalaan kuvankauniina noutamaan itselleen parhaan pop-laulajan parhaan albumin Grammy-palkinnon. Ennen vuotta 2019 hän kerkesi olla ehdolla Grammy-gaalassa yhteensä viisi kertaa. Grammy-palkinnon lisäksi Ariana Grande on palkittu lukuisilla muilla palkinnoilla, joita ovat esimerkiksi American Music Awards palkinnot sekä Guinness World Records palkinnot. Ariana Grande on kerännyt yli miljardeja suoratoistoja muun muassa Youtubessa sekä Spotifyssa.