Blogista

Alma – suomalainen ja kansainvälinen artisti

Monelle Idols-kilpailusta tuttu Alma-Sofia Miettinen, tutummalta ja lyhyemmältä esiintyjänimeltään Alma, on niittänyt kansainvälistä menestystä maailmalla ja saanut ihmiset antamaan tunnustusta Suomelle musiikin saralla. Ensimmäisen kerran hän nousi suosioon Idols-kilpailun myötä, mutta tippuikin kisasta juuri ennen semifinaalia. Tämä oli luultavasti jopa positiviinen käänne Alman uralla, sillä Idols-kilpailusta tippumisesta huolimatta hän onnistui lyömään läpi: ensin hän toimi Sini Sabotagen tuplaajana ja myöhemmin vuonna 2014 hän jo sopi levytyssopimuksen PME Recordsin kanssa.
Ollessaan tuplaajana Sini Sabotagelle, oli hän avainsanoja toistava ja yleisöä villitsevä taustalaulaja. Alman taidot huomattiin ja kuten aiemmin mainittua, hän solmi ensimmäisen levytyssopimuksensa. PME Records toimii edelleen hänen levy-yhtiönään Pohjoismaissa ja Baltiassa Warner Music mukaan laskettuna. Vuotta myöhemmin vuoden 2015 marraskuussa hän allekirjoitti ensin lauluntekijäsopimuksen saksalaisen musiikkikustantamo Sony/ATV Music Publishingin kanssa ja keväällä 2016 hän solmi kansainvälisen taikka maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Saksan Universal Musicin kanssa.

Ensimmäiset julkaisut ja oman uran alku

Heti kesäkuun alussa vuonna 2016, levytyssopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, Alma julkaisi esikoissinglensä “Karma”. Hän oli myös vierailevana tähtenä, eli vokalistina, saksalaisen Felix Jaehnin julkaistulla “Bonfire”-kappaleella. Saksassa Bonfire nousi jopa singlelistan kolmanneksi. Lisäksi Alma alkoi saada paljon erinäisiä tunnustuksia: Soundin lukijat valitsivat hänet “Kotimainen tulokas 2016” -kisan voittajaksi ja Emma-gaalassa vuonna 2017 hän oli ehdokkaana jopa viidessä eri kategoriassa, joista lopulta hänet palkittiin Vuoden vienti -Emmalla.

 

Alman “reviiri” jatkoi kasvuaan, kun kappale “Chasing Highs” nousi menestyksekkäästi listoille Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Britanniassa ja Irlannissa. Syksyllä 2017 hän jatkoi työskentelyä vuonna 2018 julkaistavan esikoisalbuminsa kanssa – osittain äänityksiä on tehty Los Angelesissa ja Suomessa.
Seuraava menestyksekäs biisi julkaistiin samoihin aikoihin syksyllä 2017: “Phases” -kappaleella vieraili hyvinkin tunnettu yhdysvaltalainen artisti French Montana. Kappaleen hän kirjoitti yhteistyössä Charli XCX:n kanssa ja se ponnahti heti julkaisunsa jälkeen listojen kärkisijoille, etenkin Britanniassa, Sveitsissä ja Ruotsissa se sai erityistä tunnustusta. Vuoden 2017 lopussa Alman uralla tapahtui paljon muutakin: hänelle myönnettiin Suomi-palkinto, hän voitti MTV Europe Music Awardsin Suomen kategorian, hänet kutsuttiin siskonsa Anna Miettisen kanssa itsenäisyyspäivän vastaanotolle Linnan juhliin ja hän vieraili Charli XCX:n singlellä “Out of My Head” Tove Lon kanssa. Ei hassummin parikymppiseltä nuorelta artistilta! Myös vuosi 2018 pyörähti menestyksekkäästi käyntiin, kun helmikuussa hän voitti jo toisen kerran Vuoden vienti -Emman ja ensimmäistä kertaa Vuoden biisi -palkinnon “Chasing Highs” -kappaleella Emma-gaalassa. Alman pitkään työstämä esikoisalbumi tullaan myös julkaisemaan vuoden 2018 aikana. Itse artisti enteilee albumista tyylillisesti aivan jotain erilaista ja puhuu lopun ja alun vaihteesta. Lisäksi hän on kirjoittanut jo kolme kappaletta maailmankuululle Miley Cyrukselle.

Mutta kuka on Alma-Sofia Miettinen?

Alma itse on alunperin kotoisin Kuopiosta, jonne hän syntyi yhdessä kaksoissiskonsa Annan kanssa 17. tammikuuta 1996. Perheeseen kuuluu kaksoissisarten lisäksi perheen isä ja äiti. Alma kertoo äitinsä olleen 48-vuotias, kun tytöt syntyivät ja isänsä olevan äitiään 17 vuotta nuorempi. Tällä muun muassa hän perustelee perheensä eriskummallisuutta ja korostaa, että perheen kesken on vietetty todella paljon aikaa. Perheen äiti sairastaa reumaa ja isä MS-tautia – tämä on sisarusten mukaan vaikuttanut myös perheen asenteeseen siitä, että elämässä tapahtuu ikäviä asioita. Heidän vanhempansa jopa pitkään uskoivat, että Alma ja Anna päätyisivät jonnekin Siwan kassalle – toisin kuitenkin kävi.