Blogista

2000-luvun sensaatio Justin Bieber

2000-luvun sensaatio Justin Bieber

2000-luvun tunnetuimpiin artisteihin kuuluva Justin Bieber omaa erikoisen ja menestystä puhkuavan tarinan, joka alkoi 1. maaliskuuta 1994 Londonin kaupungissa Kanadan Ontariossa. Bieber oli vanhempiensa Patricia Mallette ja Jeremy Jack Bieberin ensimmäinen ja ainoa lapsi. Vanhemmat erosivat pojan ollessa pieni ja äiti “Pattie” kasvatti hänet yksinhuoltajana tehden aina paljon töitä elättääkseen itsensä ja poikansa. Isänsä puolelta Bieberillä on kaksi nuorempaa puolisisarusta.

Kun Bieber täytti kaksi vuotta, antoi hänen äitinsä pojalleen lahjaksi rumpusetin ja jo kahdentoista vuoden iässä hän soitti rumpuja sekä kitaraa ja pianoa sujuvasti. Ollessaan kyseisessä iässä hän osallistui paikalliseen kykykilpailuun vuonna 2007 ja esitti Ne-Yon kappaleen “So Sick” – perhe latasi videon esityksestä YouTubeen ja alkoi muutenkin lisäämään sinne materiaalia Bieberin esittämistä coverkappaleista.

Vuonna 2007 Bieber löydettiin YouTuben kautta ja hänet lennätettiin Yhdysvaltojen Atlantaan tapaamaan musiikkimanageri Scooter Braunia ja Usheria. Siellä hän esiintyi parivaljakolle ja he molemmat vakuuttuivat pojan taidoista, jonka johdosta he yhdessä ryhtyivät etsimään Bieberille levy-yhtiötä. Vuonna 2008 levytyssopimus solmittiin Island Recordsin kanssa ja hänen ensimmäinen singlejulkaisunsa “One Time” julkaistiin. Se vetosi erittäin nopeasti “beliebereihin” eli hänen nopeasti kasvavaan fanijoukkoonsa ja menestystarina saattoi oikeasti alkaa. Bieberin esikoisalbumi My World myi Yhdysvalloissa platinaa ja tuplaplatinaa Isossa-Britanniassa sekä Kanadassa.

Esikoisalbumin toinen puolikas My World 2.0 julkaistiin maaliskuussa 2010, joka meni suoraan Yhdysvaltojen listaykköseksi ja teki 16-vuotiaasta Bieberistä nuorimman miespuolisen sooloartistin Billboard 200 -albumilistan käjessä sitten Stevie Wonderin vuoden 1963 ennätyksen. Tämä jo itsessään lupasi artistista jotain suurta. Myöhempien vuosien aikana Bieber on julkaissut lukuisia hittibiisejä, tehnyt yhteistyötä tunnettujen artistien kanssa, voittanut monia palkintoja ja yksinkertaisesti jatkanut uraansa menestyksekkäästi muokaten tyyliään nykypäivän tyyliaaltojen mukaisesti.

 

Yksityiselämä ja parisuhteet

Bieberin menestyksestä ja vaikutuksesta kertoo moni asia: talouslehti Forbes on muun muassa listannut Bieberin kolme kertaa kymmenen vaikutusvaltaisimman julkkiksen joukkoon vuosina 2011, 2012 ja 2013. Lisäksi sosiaalista mediaa analysoivan palvelun Kloutin mukaan vuonna 2011 Justin Bieberillä oli enemmän vaikutusvaltaa sosiaalisessa mediassa kuin Dalai Lamalla tai Barack Obamalla.. Kaiken lisäksi hän on Twitterin toiseksi seuratuin henkilö.

Kuten varmaan jokainen artisti, myös Justin Bieber on saanut osalleen negatiivistakin huomiota. Tammikuussa 2014 hänet pidätettiin ylinopeudesta ja rattijuopumuksesta ja samaan aikaan poliisi teki kotietsinnän hänen kotiinsa. Naapurin kanssa oli syttynyt riita ja Bieber oli alkanut heitellä kananmunia naapuritaloon aiheuttaen yhteensä melkein 20 000 dollarin vahingot. Kotietsinnän yhteydessä yksi Bieberin ystävistä pidätettiin huumausainerikossyytöksien takia. Tapaus sai Yhdysvalloissa paljon mediahuomiota ja sai kansalaiset aloittamaan vetoomuksen laulajan karkottamiseksi maasta. Se sai vaadittavat määrät nimiä siihen, että presidentti reagoisi asiaan: Valkoinen talo reagoi adressiin tiedottaen, ettei asiaan aiota ottaa kantaa.

Bieber on tehnyt kampanjoita PETA:n (eläinten oikeuksia puolustava järjestö) puolesta ja muutenkin osallistunut moniin hyväntekeväisyystempauksiin. 2010 hän tuki Haitin maanjäristyksen uhreja osallistumalla Michael Jacksonin “We Are The World” -hyväntekeväisyyssinglen uudelleenlevytykseen. Lisäksi hän on mukana Pencils of Promise -hyväntekeväisyysorganisaation toiminnassa.

Bieber kertoo olevansa kristitty ja kertoo kiittävänsä korkeampaa voimaa saavuttamastaan menestyksestä. Mitä seurusteluun tulee, on hänellä ollut lukuisia tyttöystäviä. Suosituin heistä on laulajatar Selena Gomez, jonka kanssa he seurustelivat vuosina 2010-2012 ja jatkoivat aina vuoteen 2014 on-off-suhteella. Myöhemmin hän tapaili Lionel Richien tytärtä Sofia Richieta, kunnes palasi yhteen Selena Gomezin kanssa vuoden 2017 loppupuolella. Vuoden 2018 kesällä Bieber taas kihlautui Hailey Baldwinin kanssa.